Havu

Olen huono neulomaan muille kuin itselleni, sen olen ehkä kertonut ennenkin.

Välillä tulee kuitenkin joku kohtaus.

Viimeksi kohtaus tuli loppukesästä, kun ajattelin koiramme (!!) kautta tapaamaamme pariskuntaa, tuntuvat ihan ystäviltä jo, vaikkemme ole pitkäänkään tunteneet. Ihmisten kohtaamisen rikkaus tuntui ihmeelliseltä.

Malli: Havu
Lanka: Tuulen tytär, väri Valaan laulu
Puikot: 4 mm



Jotenkin sitä juhliakseni neuloin huivin.

Tiesin, että väritoiveena oli petroli, jota ei juuri omista varastoistani löydy - mutta onneksi Snurresta löytyi täydellinen petroli yhdestä Tuulen tytär -vyyhdistä. Lanka ei neuloessa ei tuntunut siltä pehmoiselta ihanuudelta, jota odotin, mutta liottaminen onneksi paransi tilannetta.

Malliksi piti ehdottomasti saada Meiju K-P:n Havu, jonka Mirellan tontilta bongasin. Malli oli sillä tavalla nerokas, että huivia sai paukuttaa menemään just niin kauan kuin lankaa piisasi. Sillä tavalla ei ollut, että ohje oli tarjolla vain jossain vanhassa Taito-lehdessä, mutta niin vain kirjastolaitos taas pelasti, kun juuri tämä piti saada eikä mikään muu.

Neuloessa meinasin hieman kompastua siihen, että mielestäni silmukkamerkkien numeroinnit ohjeen sisällä muuttuivat, mikä aiheutti hämmennystä - mutta kun palautin jo lehden, en nyt asiaa voi tarkistaakaan, ja myönnän, että kyseessä saattoi olla vain tavallinen Stupid User Error.

Kun mallin idean sisäisti, saattoi rauhassa sooloilla muutenkin kuin koon vuoksi, joten neuloin pitsipilareita loppupuolella vähän miten huvitti. Ja kun homman sisäisti, tämä myös syntyi ihan hulvatonta vauhtia.

Bonuksena opettelin uuden tavan päätellä, ja siitä tulikin heti uusi suosikkini.

Olemme siirtyneet vaikeasti toistettavien värien kaudelle. Syksy, monesta sinua rakastan mutta tästä en.

Tykkään lopputuloksesta itse, toivottavasti huivin saajakin tykkäsi - tai jos ei huivi ollutkaan hänestä just toppen, toivottavasti ainakin ajatus taustalla välittyi.


- Liina